Les Constitucions Catalanes

Tractat d'Almisrà

Tractat de Corbeil

La guerra dels Segadors

El Tractat dels Pirineus

Felip V

Carles III

El Pacte de Genova

11 de Setembre

 El Tractat d’Utrech

Decrets de Nova Planta

Carles IV

Ferran IV

Napoleó Bonapart

Les abdicacions 
de Bayona

La Constitució
de Baiona

Josep I d’Espanya

Annexió de Catalunya

El govern català de Napoleó

La guerra del francès

Tractat de Valençay

La Constitució 
de Cadis

Altres Constitucions

El Decret de Nova Planta no es en vigor

El Decret de Nova Planta 
no es en vigor

Com veieu, podem haver trobat una possibilitat d’esdevenir independents amb molta facilitat, però com en això s’ha d’anar amb molta cura, faig una crida a qui vulgui col•laborar a recercar informació, especialment als companys de fundacions històriques que segueixen un treball molt paral•lel al que faig fa anys.

Com afecta aixó a Aragó 
En res. L’Aragó no va ser anexionat a França, ni va ser derogat el seu decret de Nova Planta. Que es fotin i que es quedin amb els seus amics castellans. Així ja no escoltarem parlar mes de la idiotesa de la suposada Corona d'Aragó.

Com afecta aixó a València 
En principi no afecta a nivell de Decret de nova planta, Pero es posible que internacionalment tingui validesa el Tractat d’Almisrà pel que fa al repartiment de terres a conquerir entre catalans i castellans. 
Es posible que sortisin els de sempre dient les idioteses de sempre sobre valencians i catalans, pero hi ha un fet evident i es que el Tractat d’Amizrra es clar, i es que València no la va conquerir Castella.

Com afecta aixó a Balears i Pitiuses
En principi el Regne de Mallorca va tenir el seu propi Decret de Nova Planta, pero el cas del Regne de Mallorca era especial. Si be els estaments reials van ser derogats amb el Decret de Nova Planta, els ciutadans no tenien Corts sino Consell General, i enviaben delegats a les Corts Catalanes. Els ciutadans es queden sense representació democràtica a causa del Decret de Nova Planta de Catalunya.
A més, el Tractat d'Utrech resultaría ilegal al contravenir el Jurament per les Illes.
Son esquetxes legals que es podrien aprofitar.

Com afecta aixó al Rosselló
Si les Corts Catalanes recuperen el seu estatus podrien denunciar el Tractat dels Pirineus per il.legal, 

Si cap llei espanyola ha tornat a posar en vigor el Decret de Nova Planta, i les Constitucions Catalanes son vigents, també el Tractat dels Pirineus es il•legal al contradir el Tractat de Corbeil i no estar aprobat per les Corts Catalanes.

Com afecta aixó a la franja de Ponent:
Les terres de la Franja, robades en la divisió provincial de 1833 haurien de retornar al govern català.
 

Som un pais lliure gracies a Napoleó, 
monarquia o repùblica?.
Evidentment aquest camí legalista ens obliga a ser consequents i acceptar al Borbó com a rei.  La curiositat històrica seria que el Borbó seria rei restaurat legalment com a descendent de l’ultim rei que va jurar les Constitucions, mentres que a Espanya es rei com a succesor de Franco, ja que el seu avi va abdicar.

Cal recordar que les Corts Catalanes tenen que acceptar el jurament del nou rei, sempre que aquest es comprometi a respectar i defensar les Constitucions
 

Com sería la representació politica dels catalans si recuperesim les nostres Constitucions?
Les nostres Constitucions deien, entre moltes altres coses, que : Les Corts son formades per tres braços, el eclesiàstic, el militar i el noble.
Això ara no hauria d’ésser així, però no seria mala idea que aquestes Corts de la Generalitat actuessin com un Senat, i que la iniciativa legislativa restes en mans del (actual) Parlament democràtic.

Seria molt interessant pel país, que els militars catalans, inclosos els caps de la policia, el descendents dels comptes catalans i els bisbes i priors de les diòcesis catalanes tinguessin una força, en aquest cas mes representativa que real.

El Parlament democràtic català triaria el cap de govern, i aquest triaria els ministres del govern. En canvi, les Corts triarien una terna a President, entre els quals el Rei o el Lloctinent, triarien el President.

Si el Rei no residís a Catalunya, hauria de nomenar un Lloctinent (en cap cas un Virrei), amb preferència a que aquest lloc fos ocupat pel hereu de la Corona, com era el costum.
Evidentment, com podeu veure, el Lloctinent no només coneixeria Catalunya a fons, sinó que parlaria correctament el nostre idioma, i s’educaria de manera diferent a com ho han fet fins ara els Borbons.

Per descomptat també que la derogació del Decret de Nova Planta suposaria la supressió de les Diputacions Provincials i qualsevol altre organisme de Madrid a la nostra terra.

Quedaria pendent de renegociar la “Unió d’Armes”, pero aixó, avui en dia tal i com estan les coses, no seria gaire problema, amb unes forçes armades que cada cop depenen mes d’Europa.

El mes important, es que desactivats així els interessos del Sr. Rei, dels militars, i dels capellans, el tema de la DEVOLUCIÓ es podria aconseguir tranquil•lament, i pacíficament

I a qui dubti d’aquest vell sistema polític, només recordar-li que a Andorra no li ha anat tant malament.

COMPARA