Les Constitucions Catalanes

Tractat d'Almisrà

Tractat de Corbeil

La guerra dels Segadors

El Tractat dels Pirineus

Felip V

Carles III

El Pacte de Genova

11 de Setembre

 El Tractat d’Utrech

Decrets de Nova Planta

Carles IV

Ferran IV

Napoleó Bonapart

Les abdicacions 
de Bayona

La Constitució
de Baiona

Josep I d’Espanya

Annexió de Catalunya

El govern català de Napoleó

La guerra del francès

Tractat de Valençay

La Constitució 
de Cadis

Altres Constitucions

El Decret de Nova Planta no es en vigor
 

Napoleó abdica en Ferran IV, Tractat de Valençay

El tractat de Valençay és l'acord signat a la localitat francesa de Valençay, l'11 de desembre de 1813, que posa fi a la Guerra del Francès.

En aquest tractat l'emperador Napoleó I oferia la pau i reconeixia a Ferran VII com a rei d'Espanya, com a conseqüència de les derrotes patides en la guerra i, especialment, el declivi progressiu del exèrcit francès i de la moral dels soldats per l'assetjament que patien per part de la guerrilla.

Les negociacions s'iniciaren el 20 de novembre de 1813 a Valençay, residencia reial a França de Ferran VII, entre José Miguel de Carvajal, duc de San Carlos, i Antoine René Mathurin, comte de Laforest. l'acord fou signat l'11 de desembre del mateix any.

Segons el tractat Napoleó acceptava la suspensió d'hostilitats i el retorn de Ferrnan VII al tron d'Espanya i reconeixia tots els territoris sota sobirania de la família reial espanyola, d'acord a la situació anterior a la guerra. Els dos països es retornarien les places i territoris ocupats.

El monarca espanyol es comprometia a retornar els drets i honors als partidaris del ex rei Josep I, a més de concertar un tractat de comerç i a passar als seus pares, Carles IV i Maria Lluïsa de Parma, una pensió de trenta mil reals anuals.

El tractat fou ratificat un mes més tard a París, i, en pocs mesos , las tropes napoleòniques ja s`havien retirat totalment dels territoris espanyols.

FONT : http://ca.wikipedia.org/wiki/Tractat_de_Valen%C3%A7ay
 
 

TEXT DEL TRACTAT
 

CONTINUEU