Les Constitucions Catalanes

Tractat d'Almisrà

Tractat de Corbeil

La guerra dels Segadors

El Tractat dels Pirineus

Felip V

Carles III

El Pacte de Genova

11 de Setembre

 El Tractat d’Utrech

Decrets de Nova Planta

Carles IV

Ferran IV

Napoleó Bonapart

Les abdicacions 
de Bayona

La Constitució
de Baiona

Josep I d’Espanya

Annexió de Catalunya

El govern català de Napoleó

La guerra del francès

Tractat de Valençay

La Constitució 
de Cadis

Altres Constitucions

El Decret de Nova Planta no es en vigor
 

El pacte de Gènova

Pacte dels Vigatans
El Pacte dels Vigatans és un document signat el 17 de maig de 1705 per diverses personalitats de la petita noblesa vigatana, coneguts popularment com a "Els Vigatans" i més oficialment com a Companyia d'Osona, que s'aplegaren a l'ermita de Sant Sebastià, a la parròquia de Santa Eulàlia de Riuprimer (Osona).
Segons aquesta proposta de pacte secret amb el Regne d'Anglaterra, aquests facilitarien ajuda militar enfront Felip V de Castella, així com es comprometien a respectar Carles III i les lleis catalanes. A canvi, els catalans austriacistes es conjuraven a facilitar el desembarcament de tropes de la Gran Aliança a la costa catalana.

Un mes més tard, el 20 de juny del 1705, els comissionats Domènec Perera i Antoni de Peguera i d'Aimeric es reunirien a la capital de la República de Gènova, per tal de signar el pacte amb Mitford Crowe, l’enviat de la reina Anna d'Anglaterra, també conegut com a Tractat de Gènova.

Assistents a la reunió a Santa Eulàlia
 - Llorenç Tomàs i Costa, de la Seu d'Urgell (Alt Urgell), rector de la parròquia de Santa Eulàlia de Riuprimer, que fou qui convocà els patriotes. 
 - Antoni de Peguera i d'Aimeric i Josep Anton Martí, ambdós de Vic (Osona) 
 - Antoni de Cortada i Carles de Regàs i Cavalleria, ambdós de Manlleu (Osona) 
 - Francesc Macià Ambert, Bac de Roda, de Roda de Ter (Osona) 
 - Jaume Puig de Perafita i els seus fills Antoni i Francesc de Perafita (Lluçanès) 
 - Josep Moragues i Mas, de Sant Hilari Sacalm (La Selva)

Font : http://ca.wikipedia.org/wiki/Pacte_dels_Vigatans

El Pacte de Gènova va tenir lloc el 20 de juny de 1705 a la capital de la República de Gènova, en el marc de la Guerra de Successió pel tron espanyol. El signaren representants de Catalunya i d'Anglaterra, països majoritàriament partidaris de Carles III d'Àustria.
Pel document, els catalans austriacistes, signants prèviament del Pacte dels Vigatans, que tingué lloc el 17 de maig de 1705 a l'ermita de Sant Sebastià, en la parròquia de Santa Eulàlia de Riuprimer (Osona) en l'anomenada Reunió dels Vigatans, es comprometien a facilitar el desembarcament de tropes de la Gran Aliança a la costa catalana. Els anglesos, a la vegada, es comprometien a respectar les lleis catalanes.

Aquest pacte secret fou signat pels comissionats Domènec Perera i Antoni de Peguera i d'Aimeric, i per Mitford Crowe, enviat de la reina Anna d'Anglaterra.

http://ca.wikipedia.org/wiki/Tractat_de_G%C3%A8nova

Com veieu aquest pacte no va ser signat per representats de la Generalitat, sino per uns particulars que comprometien tant sols les seves fortunes.

TEXT DEL PACTE : http://es.wikisource.org/wiki/Pacto_de_G%C3%A9nova

CONTINUEU